Synas på sökresultaten vid sök på Google

Oftast innebär sökmotoroptimering att en hemsida förbättras av en expert inom SEO. Sökoptimerarens uppgift är se till så att en sajt att synas så så tidigt som möjligt bland sökresultaten vid sökningar på Google. Att toppa svarslistan ger bäst utdelning då cirka 80 procent av de som använder sökmotorer endast tittar på de första resultaten som ligger först. Sökmotorer sorterar alla hemsidor som visas efter en sökning per automatik och detta påverkar vilken strategi som används vid sökmotoroptimering. För 9 till 16 år sedan, i sökmotorernas barndom var det mycket enkelt vid sökmotoroptimering och att därmed få en sajt att ligga högt i träfflistan.

Det är av yttersta vikt att sökmotorer visar både korrekta som relevanta svar. Att manipulera en sökmotor för att nå bättre resultat är något en del trots allt försöker sig på Effekten av detta kan i bästa fall vara att sidan stiger på sökmotorerna, men det är i bästa fall en kortvarig effekt. Sökmotorer strävar alltid efter ett rättvist system. Bing ger stort värde på innehåll som är unik och tillför mervärde på internet. Där kommer sökmotoroptimering in i bilden igen, då sökoptimeraren utnyttjar detta och fokuserar på dessa egenskaper. Detta medger då att den som optimerar inte behöver investera alla resurser som egentligen skulle krävas.

One thought on “Synas på sökresultaten vid sök på Google

  1. EmmaW

    Inläggsförfattare

    En sak har jag lärt mig, och det är att sökmotoroptimering är det bästa sättet att nå ut med sitt budskap på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>